DE CE ESTE NECESAR UN PROGRAM DE TEAM BUILDING?


Cu toţii ştim că locul de muncă tradiţional este în continuă transformare. Ziua de lucru devine tot mai lungă, iar timpul în afara serviciului, tot mai scurt. Presiunea tot mai mare generată de aşteptările personale se poate transforma uşor de la cooperare la competiţie sau chiar confruntare. Organizaţiile de succes se caracterizează în primul rând prin lucrul eficient în echipă şi prin capacităţile de leadership, mai degrabă decât prin simpla administrare.

Astăzi, când vorbim de personal, sau de resursa umană ne gândim la echipă, deoarece obţinerea unor rezultate financiare durabile depinde de efortul conjugat al întregii echipe şi nu reprezintă simpla cuantificare a eforturilor individuale.


,,Leadership în serviciul celorlalţi’’ este vorba de liderul care spune ,,sunt aici ca să am grijă de oamenii mei şi să-i ajut să reuşească”. Sunt alături de cei care afirmă că un lider bun, care îşi slujeşte bine oamenii, este cel care se bucură când aceştia au mai mult succes decat el. Programaţi-vă mintea să gandească la această idee. ,,Leadership în serviciul celorlalţi’’ vă permite să raspundeţi necesităţilor specifice ale celor cu care aveţi de-a face şi, în acelaşi timp, să-i motivaţi să lupte pentru succesul colectiv.


Prin activitățile de team building, jocuri și exercitii personalizate alese împreună cu firma de training, membrii echipei învață să relaționeze, să-și asume anumite roluri în cadrul echipei și mai ales să adopte decizii comune și să le aplice, fără ca responsabilitatea individuală să sufere un proces de diluare. Astfel, se creează comportamente specifice, ca de exemplu atitudinea pozitivă, ce este crucială în îmbunătățirea climatului echipei, și se dezvoltă o serie întreagă de abilități, precum comunicarea, empatia, încrederea și gestionarea conflictelor între membrii echipei. Este important ca fiecare membru al echipei să participe activ la construirea și dezvoltarea spiritului de echipă în cadrul organizației, deoarece astfel va crește atașamentul față de grup și față de companie în ansamblu.

Programul de team building facilitează, de asemenea, cunoașterea profundă a membrilor echipei, a abilităților și comportamentelor acestora, fapt esențial în prevenirea/combaterea conflictelor și alegerea soluțiilor optime.


Am remarcat că nu este suficient doar să angajezi oameni cu o experiență remarcabilă și cu valori asemănătoare organizației, după ce ai o echipă completă este nevoie să te axezi pe creșterea competențelor echipei de a funcționa eficient. De aceea, am creat programe de team building care ajută managerii în această direcție.

Team building-ul organizat de noi este axat pe relațiile dintre membrii unei echipe, pe relația angajaților cu organizația, pe creșterea eficienței la nivelul întregii organizații.

Ajutăm angajații să conștientizeze cum funcționeaza echipele eficiente, cum atitudinea și comportamentele individualiste pot afecta performanța echipelor și relațiile de muncă. Workshop-urile noastre ajută la creșterea competențelor de bază, la orientarea gândirii în direcția ,,unde-s doi puterea crește”.


Obiective generale:
1. comunicare
2. cunoaștere, autocunoștere
3. depășirea anumitor inhibiții, dezvoltarea capacității de captare a audienței
4. managementul timpului
5. testarea liderilor
6. relaxare psihică
7. testarea memoriei, testarea concentrării, testarea capacității de a improviza în situații necunoscute

Rezultate ale programelor de team building:
Creșterea gradului de fidelizare a clienților
Descoperirea și recompensarea comportamentelor care conduc la performanțe
Maximizarea vanzărilor unor produse noi, servicii noi
Creșterea vanzărilor, a cotei de piață și profitului
Reducerea costurilor, bazată pe ideile angajaților
Optimizarea performanțelor partenerilor, colaboratorilor dumneavoastră
Mărirea productivității angajaților

 

Câteva motive pentru care merită să luați în considerare programele de motivare prin suplimente pentru activitatea voastră:
În proporție de 80%, satisfacerea clienților se datorează angajațiilor cu adevarat implicați și informați.
Mai putin de 20% din angajați lucrează la potențialul maxim și 75% din aceștia consideră că ar putea fi mai eficienți în munca lor.
70% dintre clienții nemulțumiți schimbă furnizorul, datorită calității scăzute a serviciilor
O creștere de 5% în loializarea clienților poate ridica profiturile pe client cu 75%· 65% din manageri consideră că programele de motivare prin suplimente bazate pe turism sunt memorabile și mai eficiente decât recompensele financiare.

Obiectivul general al programului de team building  este îmbunătățirea performanțelor de lucru în echipă, îmbunătățirea comunicării în echipă, îmbunătățirea spiritului de echipă.

Obiectivul general al programului poate fi atins numai dacă pe perioada desfășurării evenimentului sunt atinse următoarele:

  • Participanții vor comunica mult mai bine
  • Participanții vor fi mai motivați să lucreze în echipă
  • Participanții vor rezolva problemele cu care se confruntă  echipa prin îmbunătățirea creativității proprii
  • Participanții vor avea mai multă încredere în colegi 
  • Participanții se vor cunoaște mult mai bine

Detalii Organizare Eveniment Corporate

Firma PERFORM CENTER în parteneriat cu PERFORM TRAVEL,  realizează complet planificarea și organizarea evenimentului dumneavoastră, începând cu analiza de buget și program, concept de eveniment discutat și stabilit împreună cu reprezentantul clientului, asigurarea necesarului logistic și continuând cu toate serviciile ce țin de partea de turism: alegere locație, transfer până la locație, rezervarea și amenajarea acesteia și a spațiilor de cazare, catering(sau mese în cadrul locației, inclusiv cine festive, cine tip barbeque, foc de tabără etc), asigurarea materialelor necesare.